Om Mariannelund

Närmsta granne med Pensionat Solhöjden ligger det anrika karamellkokeri som med sina ärvda recept och gedigna mathantverk gjort Mariannelund riksbekant. För placeringen på världskartan svarar Astrid Lindgren. Det var som bekant ”…ända till Mariannelund” som Emil ville att Ida skulle se när han hissade upp henne i flaggstången. Och det var hit han for till doktorn, både med huvudet i soppskålen och för att rädda livet på den blodförgiftade drängen Alfred. Mariannelund fick en central roll under inspelningarna av Emil i Lönneberga på 1970-talet och än i dag finns naturligtvis sagovärlden inpå knuten.

Förutom närheten till Katthult, Bullerbyn och Astrid Lindgrens Värld ligger Mariannelund mitt i det vackra småländska landskapet, omgivet av djupa skogar, öppna landskap och glittrande sjöar. Här finns storslagna naturfenomen, långa vandringsleder, härliga motionsspår och fina paddelstråk. Mitt i Mariannelund finns dessutom en av regionens vackraste och mest romantiska parker, unika museer, ett växande kulturutbud och ett av Smålands bästa fiskevatten för öring.

Här är omtanken stor och vårt mantra är att du ska känna dig som hemma, oavsett om du här på semester med familjen, reser i jobbet eller kommer hit för att äta god och vällagad mat.
Rumsbokning